6/11/2019
Het Combiteam (HSC samen met Het Spaarne) heeft afgelopen zaterdag de eerste ronde met 4-4 gelijk gespeeld, uit tegen Bergen. Het beslissende halve punt werd binnengesleepd door Theo Kroon, die vanuit een mindere stelling goede zetten bleef spelen en het eindspel naar remise bracht.
Er had meer in kunnen zitten, maar ook minder: uiteindelijk toch een resultaat waar we blij mee kunnen zijn, want elk punt is welkom in deze sterke poule. 23 november weer op zoek naar nieuwe punten in Hoorn.

14/4/2019
Ons combiteam met Het Spaarne in de 6e klasse KNSB is kampioen geworden! Dit combiteam, dit jaar voor het eerst geformeerd en opgezet door Ewout Mueller i.s.m. het bestuur van Het Spaarne, won alle wedstrijden, waarvan de laatste tegen de grote concurrent De Waagtoren 4. Hierdoor promoveren we naar de 5e klasse KNSB.
Het was een goede samenwerking tussen beide clubs, maar ook de spelers zelf. Ter evaluatie kan verder ook gesteld worden dat een aantal spelers er blij mee waren om op zaterdag te kunnen spelen, voor velen een prettige speeldag. Wat ons betreft is de opzet van de KNSB, om de Nederlandse schakers meer aan het schaken te krijgen, zeker geslaagd.
We zullen volgend jaar moeten vechten voor handhaving in de 5e klasse, maar we hebben er weer zin in.

19/3/2019
HSC1 is gisteren tweede geworden in poule D van de Tweede Klasse NHSB. De kanshebbers om het kampioenschap speelden alle drie tegelijk op dezelfde avond. Het was heel spannend. Bij het ingaan van deze laatste ronde stonden wij gelijk aan De Uil, allebei 9 matchpunten (wij 0,5 bordpunt meer) en Het Spaarne daar direct achter met 8 MP en 30 BP.
Hoewel wij (tegen Het Spaarne) een zwaardere tegenstander hadden dan De Uil (tegen HWP4), hadden we toch een goede kans op de eerste plaats. In het geval dat zowel wij als De Uil met 5-3 zouden winnen was de klus geklaard. Er was zelfs een lid van De Uil komen kijken om het verloop direct aan zijn clubmaatjes te kunnen doorbrieven!
Het was tot het laatst heel spannend. Jammer genoeg gingen bij ons een paar partijen net verloren en werd het gelijk: 4-4. Intussen was De Uil bezig een monsterscore neer te zetten (7,5-0,5!) en daarmee was duidelijk dat zij de nieuwe kampioen waren. Mooi gespeeld, spannend en absoluut iets om volgend jaar weer te doen.

16/3/2019
HSC-v, ons Viertal, is als tweede geeindigd in poule F van de NHSB Viertallen competitie. Deze week werd de laatste van 5 ronden gespeeld. Het waren alle vijf ronden leuke, spannende wedstrijden waarin we goed gespeeld hebben. Bij het ingaan van de laatste ronde stonden we tweede met 6 MatchPunten, terwijl van de naaste concurrenten Santpoort 7 MP had en KC ook 6 MP had.
Nadat wij op maandag wonnen van Assendelft, was op grond van de matchpunten en bordpunten duidelijk dat we tweede zouden worden in de poule. Op vrijdag 15/3 moesten Santpoort en KC namelijk tegen elkaar. Bij winst of gelijkspel voor Santpoort zouden zij kampioen worden, bij verlies zou KC op bordpunten kampioen worden. Santpoort won en werd kampioen. Het was een mooie competitie en we kijken uit naar het volgend seizoen.

15/11/2017
HSC 1 eindigde vorig seizoen als tweede, achter de terechte kampioen Kennemer Combinatie 4. Waar toen het kwartje vaak de goede kant op viel, valt het kwartje dit seizoen net de verkeerde kant op: twee keer verloren we met het kleinste verschil van De Vennep 1 en Kennemer Combinatie 5. Of het een troost zou mogen heten dat een overwinning nooit echt een reële optie leek tijdens beide wedstrijden, daar zijn de deskundigen het nog niet over eens.. Als we echter kijken of het glas halfvol of halfleeg is, dan komen we erachter dat het glas zelfs 71% gevuld is, met nog 5 van de 7 rondes te gaan.

25/6/2017
Het voorstel m.b.t. de hervorming van de competities van de KNSB en regionale bonden is op de bondsraad van zaterdag 17 juni aangenomen, en er wordt een twee-jarige pilot gestart. Meer informatie hier. Het plan is om de nationale (zaterdag) en de regionale (doordeweeks) competities van elkaar te scheiden en parallel te laten lopen op alle niveau's. Met als voordeel dat clubs/teams/spelers van elk niveau veel meer vrijheid hebben om zelf te kiezen of ze op zaterdag of doordeweeks willen spelen.

25/6/2017
Op 30 juni en 1 en 2 juli 2017 wordt in Haarlem het Nova College Toernooi gespeeld. Er worden in twee groepen elk 6 rondes gespeeld. Meer informatie op de website.